zaterdag 27 juni 2020

Elliott en Fibonacci

Elliott en Fibonacci



Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

De mystieke krachten die de belegger verder helpen

Beleggen is een mystiek iets, zo hebben we bij een ander boek ook al beweerd. En beleggers geloven dat vaak maar al te graag. En er zijn voorbeelden van grote beleggers die zich -naar eigen zeggen- vooral lieten leiden door allerlei mystieke krachten. W.D. Gann is een voorbeeld die echt alles gebruikte om er maar een beleggingstheorie van te maken.

De raadselachtige konijnenreeks

Maar er zijn meer van dit soort technieken bekend, zoals de beroemde reeks van Fibonacci. Een serie getallen waar allerlei krachten aan toegewezen zijn vanwege het bijzondere gedrag dat deze getallen onderling vertonen. Ook in de effectenwereld worden die krachten maar al te graag gebruikt en er zijn meerdere technieken die gebruik maken van de reeks van Fibonacci, ook wel de konijnenreeks genoemd naar de voortplantingssnelheid van deze gezellige knaagdieren.

De veel gebruikte technieken van Elliott

De technieken van Elliott maken er ook gebruik van. En er zijn vele voorbeelden dat het werkt. Dus de technieken van Elliott lijken wel degelijk hun waarde te hebben in de aandelenanalyse.

Eventjes de kat op de weegschaal zetten

En toch...De reeks van Fibonacci legt een groot belang bij de juiste startwaarden. Nu is er één probleem, namelijk dat twee willekeurige getallen het ook prima doen. En dat staat haaks op alle mystiek die aan Fibonacci en zijn reeks wordt toegedicht. U krijgt bij het boek een excel spreadsheet meegeleverd, waarin u bijvoorbeeld het gewicht van de kat neemt en het huisnummer van uw schoonmoeder. Met deze twee getallen laat u de reeks berekenen. En de uitkomst zal u zeer verrassen. Fibonacci zal daarna nooit meer dezelfde zijn.

Bestellen van het boek

Redenen genoeg om kennis te maken met Fibonacci, zijn reeks en de interessante theorie van Ralph Elliott. De grondslagen staan in dit boek, dat u eenvoudig kunt bestellen via de link hieronder.

 Elliott en Fibonacci
 
 

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie