zaterdag 27 juni 2020

Grafieken lezen

Grafieken lezen



Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

De verdeelde beleggerswereld

De beleggerswereld is al jarenlang verdeeld in twee kampen (wat is dat tegenwoordig niet eigenlijk, maar goed) Het ene kamp haalt informatie uit jaarverslagen, krantenartikelen, tijdschriften en dergelijke. Op basis daarvan schat men in hoe het bedrijf er nu voorstaat en hoe het zich zal gaan ontwikkelen. Hierbij worden allerlei kengetallen berekend die een indicatie zouden moeten geven. Deze aanpak wordt fundamentele analyse genoemd.



De tweede groep is die van de technisch analisten

Technisch analisten halen hun informatie (volgens velen) uitsluitend uitgrafieken. Daar wordt dan een karikatuur van gemaakt waar bij men zegt dat deze groep de toekomst probeert te voorspellen op basis van het verleden. En daar wordt dan hartelijk om gelachen want "Ha, Ha, Ha, dat kan natuurlijk helemaal niet".

Op zoek naar het essentiële marktsentiment

Nee. Dat kan ook niet. En dat is niet het werk van een technisch analist. Maar uit de grafieken waar de technische analyse veel gebruik van maakt is heel veel informatie te halen over de markt en hoe de verschillende participanten op de markt bezig zijn. Met name het marktsentiment is van groot belang. Want een fundamentele analist mag misschien een wonderaandeel gevonden hebben, als hij het koop in een negatief marktsentiment dan zal de koers van het wonderaandeel genadeloos onderuit gaan. Een kleine blik op de juiste grafiek had een stuk kunnen helpen om het aandeel op een beter en voordeliger moment te kopen. 

Technische analyse werkt gewoon

Elke bank, beurshandelaar, ervaren particuliere belegger en vermogensbeheerder gebruikt het. Maar die gebruiken het wél voor datgene waar technische analyse heel bruikbaar voor is. Het voorspellen van de beurs valt daar niet onder, helaas. Want de beurs voorspellen kan ook met technische analyse niet. Maar als we het  zichtbaar kunnen maken, dan kunnen we zeker in combinatie met opties mooie dingen doen en leuk geld verdienen. Want ook sentiment verloopt in mooie en hanteerbare patronen.

Grafieken zijn het gereedschap van de technisch analist

De grafieken vormen het gereedschap van de technische analist. In dit boek wordt dan ook een groot aantal van deze grafieken getoond. Via de onderstaande link kunt u er kennis mee maken. U zult zien dat technische analyse geen wondermiddel is maar dat het wel buitengewoon nuttig kan zijn.



Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie