zaterdag 27 juni 2020

Optiefundamenten 3

Optiefundamenten 3

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

Opties zijn soms rare dingen

Iedereen weet dat je een calloptie moet kopen als je denkt dat de beurs gaat stijgen. Dus u koopt een calloptie. En inderdaad, de beurs gaat stijgen. In een lekker rustig maar gestaag tempo. Een rechte lijn omhoog zou je mogen zeggen. En uw calloptie? Die wordt minder waard. "Wat?" zegt u nu? Een calloptie wordt toch juist meer waard? Ja, normaal gesproken wel, maar een daling behoort in een rustige markt zeker ook tot de mogelijkheden.

Veel factoren spelen een rol bij de prijs van een optie

Dit is maar een voorbeeld, maar er zijn tientallen van dit soort voorbeelden te geven. En dat komt omdat niet alleen de koers van de onderliggende waarde een rol speelt maar ook de beweeglijkheid, het renteniveau, de resterende levensduur van de optie (wordt elk dag minder), wat de gek er voor geeft, de liquiditeit en noem maar op. Al dat soort factoren worden in kaart gebracht met mooie termen als Delta, Kappa, Rho, Gamma en nog wel wat van dit soort termen, duidelijk geleend van het Griekse alfabet. Daarom worden deze kengetallen meestal "De Grieken" genoemd. Elke optiecalculator kan ze voor u berekenen.

U weet dat rond de 80% van de opties waardeloos wordt?

Maar dan moet u wel weten wat u er mee kunt doen. Of moet doen zelf. En hoe u de kans berekent dat u geld gaat verdienen met een optie of dat u er geld op toe moet gaan leggen. Want ook dat is namelijk heel goed mogelijk. Zeker als u met gekochte opties werkt zal 80% van die opties waardeloos aflopen (volgens de statistieken van de beurs). Dat betekent dat u met de 20% die wel goed aan al heel wat moet verdienen om het verlies van deze investering te compenseren. Kennis van de Grieken en hun gedrag is dus heel noodzakelijk. Evenals een basis inzicht in kansberekening, waarbij deze Grieken vaak een hele grote rol spelen.

Kansen en Grieken

In dit derde deel van de optieserie gaan we uitgebreid op zaken als kansberekening en de Grieken in. We laten u zien wat u er aan heeft. Maar het is geen echt simpele kost en zonder de kennis van de eerste twee optieboeken raden we dit boek dan ook niet aan. De kennis uit die boeken heeft u echt wel nodig om de stof een beetje te kunnen duiden. Een kortingsregeling bij aankoop van de drie delen is aanwezig.

Bestellen doet u met de link hieronder.


 Optiefundamenten 3

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie