zaterdag 27 juni 2020

Moneymanagement

Moneymanagement

 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.


Wat moet elke belegger kunnen om geld te maken?

Gekke vraag eigenlijk, nietwaar? Mensen geven dan ook direct antwoord op deze vraag met antwoorden als: Goed de beurs kunnen voorspellen. Alles weten van jaarverslagen. Goed grafieken kunnen lezen. Al dat soort zaken. Het komt altijd neer op een vorm van voorspellen. Prima. Niet dat het kan maar iedere belegger ontdekt dat op een gegeven moment zelf en voor dat moment gelooft hij het toch niet. Maar al dit soort antwoorden hebben iets gemeen en dat is, dat ze niet werken. Zonde van de moeite.

Er zijn slechts drie echt bepalende factoren om geld te verdienen op de beurs.

1. Uw aanpak bepaalt 10% van uw resultaat

De eerste is de aanpak. Het beleggingssysteem zeg maar. Dat is eigenlijk waar elke belegger mee bezig is. Toch is de aanpak voor maar 10% verantwoordelijk voor uw resultaat. Zo weinig maar? Ja. Zo weinig maar. Vraag het een willekeurige ervaren beurshandelaar of lees een boek over trading of beurshandel. Dan vindt u het terug.

2. Uw moneymanagement is goed voor 40%

De tweede factor is moneymanagement, eigenlijk de technieken om uw risico in de hand te houden bij een maximaal haalbaar rendement. Met name de verdeling van geld over de verschillende beleggingsmogelijkheden is van belang. Goed moneymanagement bepaalt voor 40% uw resultaat. Aanzienlijk meer dan uw aanpak, dat mag duidelijk zijn. Maar er is nog steeds 50% tekort.

3. Uzelf ofwel beleggerspsychologie. Goed voor 50%

De derde factor is de grootste. Dat bent u zelf. Of liever gezegd, dat is uw risicotolerantie. En overschat die van uzelf niet. Die is -zoals bij ieder mens- heel gering. Daarom willen beleggers altijd tegelijk door de uitgang. Beleggers willen meedoen met wat iedereen doet. Ze willen uiteindelijk geld verliezen, net als bijna iedereen doet. In landen waar beleggen populair is, zoals de Verenigde Staten, is het vak van beleggingspsycholoog ingeburgerd. Hier kennen we die persoon niet. Waarom niet is niet echt duidelijk want in feite is beleggerspsychologie de doorslaggevende factor.

Het bestellen van dit boek

In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op allerlei technieken om rendement te optimaliseren en tegelijkertijd het risico in de hand te houden. U bestelt het boek door op de onderstaande link te klikken.U vindt daar ook meer informatie.

Moneymanagement

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie