zaterdag 27 juni 2020

Optiefundamenten 1

Optiefundamenten boek 1

 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

Opties zijn lastiger te gebruiken dan menigeen denkt

In de jaren '80 van de vorige eeuw deed op het Amsterdams Rokin de optiebeurs haar intrede. De optie was een nieuw fenomeen voor veel beleggers en men stortte zich in de jaren erna volop op dit nieuwe hulpmiddel om met weinig investering toch oneindig rijk te worden. Regelmatig komen er producten op de markt die op simpele wijze de mogelijkheid lijken te bieden om veel geld te maken. Al deze producten hebben één ding gemeen: Ze zijn in de praktijk aanzienlijk lastiger te hanteren dan je in de eerste oogopslag zou denken. Er blijkt allemaal toch wel wat meer achter te zitten en zonder de juiste kennis wordt het allemaal slecht te overzien.

Zijn opties dan niet geschikt om geld te verdienen?

Integendeel. Daar zijn opties juist heel geschikt voor. En dat geldt nog in elke soort markt ook. Werken met opties is zelfs één van de enige manieren om nog geld te verdienen in een markt de horizontaal loopt. Maar zoals al gezegd: Het gaat beslist niet vanzelf. Opties lijken eenvoudig. En eigenlijk is het principe achter opties ook eenvoudig, Het is een kwestie van het kopen en verder verhandelen van rechten. Meer is het niet. Maar het gedrag van opties in relatie tot de markt is aanzienlijk lastiger te doorgronden. Dat kan voor een buitenstaander plotseling wel eens heel bizar zijn. Zeker als de markt een onverwachte sprong maakt gaan de kengetallen die de waarde van een optie bepalen elkaar vreemd beïnvloeden. En dan moet je toch wel een klein beetje kennis van zaken hebben om te doorgronden wat er dan gebeurt.

Tegendraads gedrag kan ook bij opties lonend zijn.

Iedereen weet dat het op de aandelenbeurs niet verstandig is om met de kudde mee te hollen. Het is aanzienlijk verstandiger om een eigen koers te varen en hoe losser die koers van de richting van de kudde is, hoe beter het is. Bij opties is dat niet anders. Iedereen "weet" wat de beste aanpak is. Je mag gerust zeggen dat de kudde "weet" wat er gebeuren moet. Dat deze kudde dan nog niet rijk geworden is in de optiehandel is eigenlijk best vreemd als je het zo bekijkt. Kennelijk  werkt het ook met opties heel anders. Aandelenbeurzen zijn niet te voorspellen. En dus is de beste richting van de opties op die beurzen dat ook niet. Opties moet je niet gebruiken om de beurs te voorspellen. Laat dat nu maar aan die kudde over, die niet beseft dat rond de 80% van de opties waardeloos afloopt, waarbij een aardige cent aan investering in het niet verdwijnt. Nu ja, helemaal in het niets verdwijnt het niet. Het is bij de aankoop van de opties verdwenen in de zakken van de mensen die opties gebruiken waar ze voor bedoeld zijn, namelijk voor het beheersen van risico.

Het eerste boek

In het eerste boek uit de serie van drie wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende kanten die opties hebben en die mogelijkheden die deze bieden. Het tweede deel gaat die kennis gebruiken om onder allerlei condities op de markt te gaan en het voor sommigen vreemde en onbegrijpelijke gedrag van de optiepremies staat centraal in het derde boek. Het eerste deel is te bestellen via de link hier onder en er is een kortingsregeling bij aankoop van de drie boeken in één koop, omdat ik dat zeker aanraadt. Opties zijn complexe dingen waar leuk mee te verdienen is als je het snapt. En dan is de serie van drie gewoon aan te raden. Voor de kosten hoeft niemand het te laten, dat mag duidelijk zijn.


Optiefundamenten 1

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie