zaterdag 27 juni 2020

Trendkanalen 1. Legale voorkennis

Trendkanalen deel 1, de enige legale vorm van voorkennis

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

Koersen zijn niet te voorspellen maar bij sentiment ligt dat anders

Er zijn vele manieren om voorspellingen te doen op basis van koersen. Sommige beginnende technische analisten zijn er dol op. De meer ervaren wat minder omdat die de beperkingen kennen en weten dat koersen nu eenmaal onvoorspelbaar zijn. Maar niet alles is even onvoorspelbaar aan de beurs. Het sentiment is zichtbaar te maken en houdt in het algemeen wel een aantal dagen stand. Het idee achter de trendkanaalaanpak (ook wel magic channel genoemd)  is simpel namelijk het zichtbaar maken van dat sentiment en een indicatie van de komende richting geven.

Het trendkanaalsysteem werd intens gehaat door banken

In de periode 1991 - 2005 is het door Compabo Trading & investment gebruikt. Met succes. Veel succes mogen we wel zeggen. Het liep zo hoog op dat banken alle zeilen hebben bijgezet om ons het zwijgen op te leggen. Op zich is de angst van deze banken te begrijpen. Ze snapten niets van onze aanpak maar kregen wel vragen van onze lezers om verklaringen te geven. Een situatie waar ze niets mee konden. Een grote bank heeft meermalen geprobeerd het systeem te kopen. Er zijn twee vermogensbeheerders bekend die het na probeerden te bouwen maar toch bleven steken. De software heeft een paar vreemde tikken die we graag onder ons houden.

De techniek wordt eind 2020 wel weer aangeboden

Werd de techniek vroeger gebruikt door een vermogensbeheerder, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Wel is het de bedoeling om in de loop van 2020 met een dagelijkse analyse te komen die voor iedereen beschikbaar is. Dat wordt echter geen vorm van beleggingsadvies maar het is puur als educatie en ter lering en vermaak.

Relatief simpele en gemakkelijk te lezen techniek

De techniek achter het trendkanaalsysteem is relatief simpel. We zien drie banden, een grijze voor de zeer lange termijn, een gele voor de middellange termijn en een rode voor de korte termijn. Deze banden schommelen op en neer en blijven meestal binnen elkaar. Alleen bij extreme uitslagen zien we wel  eens dat de banden elkaar kruisen. Deze banden geven het sentiment weer voor verschillende perioden. Een indicatie voor de richting is voor een periode van pakweg een week tot 10 dagen te geven met een bovengemiddelde nauwkeurigheid. Die is echter ook geen 100%. Maar in combinatie met beleggingsinstrumenten voor de korte termijn zoals opties kun je er heel leuke dingen mee doen.

Bestellen boek (met korting bij aankoop beide boeken)

Het eerst deel dat u met onderstaande link kunt bestellen gaat vooral in op de theorie, het tweede deel geeft meer een inzicht in de praktische mogelijkheden. Een spreadsheet met de techniek wordt meegeleverd met het eerste boek zodat u naar hartelust kunt experimenteren. Uiteraard is er een aanbieding als u beide boeken tegelijkertijd bestelt.

Trendkanalen 1, de legale voorkennis

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.



Klik op de afbeelding voor meer informatie