zaterdag 27 juni 2020

Tradingsystemen

Tradingsystemen


Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen meerprijs mogelijk.

Wat is trading eigenlijk?

Trading is het verdienen van geld uit de bewegingen van de beurs. Voor een trader maakt het niet echt uit of de beurs nu omhoog gaat en juist flink naar beneden valt. Zolang hij maar goede maatregelen heeft getroffen kan hij al deze bewegingen met genoegen bekijken. Dat vaak in tegenstelling tot beleggers die bij een flinke koersval een flink stuk van de waarde van hun effectenportefeuille zien verdampen.

Is trading hetzelfde als speculeren?

Nee, in het geheel niet. Het zijn totaal andere bezigheden. Een Trader probeert geld te verdienen uit bewegingen van de beurs. Een speculant verdient geld door risico over te nemen en zichzelf weer opnieuw in te dekken. Een totaal ander uitgangspunt voor een ander soort beleggers. Verwissel beide begrippen dan ook zeker niet, zoals vele mensen doen. Handelen voor de korte termijn is voor hen een synoniem van speculeren of nog liever, van gokken.

Traders en beroepsgokkers hebben dezelfde belangen

Nu moeten we eerlijk bekennen dat veel technieken die in de wereld van de trading gebruikt worden, afkomstig zijn uit de wereld van de beroepsgokkers. En dat is niet zo vreemd. Bij zowel gokken als trading is verliezen iets wat er normaal bij hoort. Maar dat kan alleen als je de gevolgen van dat verliezen weet te beperken. En dat is dan ook voor gokkers en traders misschien wel de belangrijkste bezigheid.

De beurs voorspellen? Dat kan ook een trader gelukkig niet

Leken denken dat traders allerlei middelen bezitten om de beurs te voorspellen. Die middelen hebben ze niet. Die bestaan ook niet. Bedenk zelf eens wat de gevolgen zouden zijn als er een manier zou bestaan om de beurs te voorspellen. Iedereen zou dezelfde aandelen willen kopen en die zouden daar astronomisch duur door worden. Op hetzelfde moment wil iedereen de verliezers natuurlijk verkopen waardoor die volslagen waardeloos worden. Daarna zou de handel tot stilstand komen en zou de beurs failliet gaan. Onvermijdelijk. Met 100% zekerheid. Alleen al uit het feit dat de beurzen jaar in jaar uit gewoon blijven bestaan is al het onweerlegbare bewijs te behalen dat voorspellen van deze beurs onmogelijk is.

Een trader maakt geen voorspellingen

De trader accepteert dat feit en doet ook niet echt pogingen om een voorspelling te maken. We herkent hij mogelijk punten die in het verleden interessant waren om in of uit de markt te stappen. Er bestaan verschillende technieken om dat soort punten te bepalen. Maar voorspellen mag je het zeker niet noemen. Daarna is het een kwestie van beheren van de openstaande positie middels goed moneymanagement. En ingrijpen als er op basis van de regels van dat moneymanagement ingegrepen moet worden.

Een tradingsysteem ondersteunt de trader bij zijn werk

Als deze zaken hangen nauw met elkaar samen in een zogenaamd tradingsysteem. Een tradingsysteem ondersteunt een trader bij zijn dagelijkse werk.
Als gezegd speelt het beheersen van het risico daar een wel heel grote rol bij. Risicomanagement is een belangrijke component van het tradingsysteem. Maar een tradingsysteem kan nog zo goed zijn en prima koop- en verkoopsignalen geven, als de trader geen kans ziet om deze signalen te volgen, dan is het systeem nog steeds zo goed als waardeloos.

Bestel het boek en u weet alles van tradingsystemen wat u weten moet

In het boek dat u via onderstaande link voor een gering bedrag kan bestellen vindt u een uitgebreide uitleg van de werking van deze tradingsystemen. Ik durf u te beloven dat het een fascinerende materie is. Mogelijk heel anders dan dat u zich deze had voorgesteld. 


Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.Klik op de afbeelding voor meer informatie